Translate

сряда, 17 октомври 2012 г.

Можеше и да не да се случи така

Един крал и кралица имали едно малко съкровище - момиченце. Тя се казвала Принцеса и изпълвала света им с радост и смисъл. Минало време и Принцеса пораснала. Станала една прекрасна девойка. 
Принцеса била слабост на родителите си, на учителите си и приятелите си и те нищо не можели да и откажат /или Принцеса била много лукава + коварна - тук историята мълчи/ наистина. За хубостта  на девойката се пеели песни и приказки се разказвали във всяко кътче на кралството и отвъд него. От много места се  стичали момци, за да и искат ръката. Принцесата не харесвала никой. Тя отпращала един  след друг всички свои поклонници. Така минали много години. ... Никой не могъл да привлече вниманието на капризната Принцеса за повече от миг. 
Тогава .... Принцеса започнала да става по-стара и не толкова хубава. Поклонниците не се отказвали, но броят им значително намалял. Принцеса продължавала да си казва, че винаги ще има избор и няма нужда да бърза с избора си за цял живот. 
Тогава ... Принцеса започнала да става по-тежка и сърдита. Кралят и кралицата се притеснили, че чедото им накрая ще си остане само, но не се месели. Поклонниците значително намалели.  От една страна част от предишните обожатели вече била  женена, от друга възрастта на принцесата не позволявала вливането на нови и свежи сили в редиците на поклонниците и.
И краля, и кралицата, които носели вина за самотата на Принцеса, защото и позволявали всичко - един ден осъзнали, че трябвало да се намесят. Да омъжат Принцеса!  Това било важно начинание, затова решили да подходят новаторски към проблема. Решили да се обърнат към 1. астролог /нали са кралски особи/, 2. агенция за запознанства, а после към 3. сватбена агенция.
Речено - сторено! 
Скоро Принцеса осъмнала свързана за не най- красивия, за не най-умния, за не най-добрия, за не   най-грижовния  мъж,  НО  била  омъжена...
Дали Принцеса била щастлива? Да, била по-щастлива, а заедно с нея и краля и кралицата. Вече не и се налагало да прави съдбовен избор. Други го направили вместо нея и сега каквото и да става отговорността оставала тяхна.
Можеше и да не да се случи така, но се случи точно така.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.