Translate

сряда, 22 декември 2010 г.

21.12.2012 година ??? !!! ???

  
Преди да изкажа мнение държа да отбележа, че НЕ се занимавам с нумерология, окултни науки,гадаене по звезди,хвърляне на боб, баене, леене на куршуми, гоненене на духове  и всякакви в този дух и род. Пропуснах да отбележа липсата на силна религиозна зависимост и към идеите на църквата, както и на другите религиозни идеи- като цяло. В този ред на мисли беше логично, че лансираната теза за край на света на точно фиксираната дата 21.12.2012г. ще доведе до върло недоверие и  изблици на присмех  към  подобни твърдения. Сега...
 Ако се седнем да вярваме  на прогнозите /лансирани в публичното пространство/, трябва да сме убедени, че ще се мре. Датата е сигурна. Точно след 2 години! Логично е идеята  да има и противници. Последните изявления в пресата ни казват, че Краят на света се отлага!(Аз лично - предпочитам този вариант!):) За кой ли път!!!! Надявам се да  липсват учудени!
Защо изобщо реших да взема отношение - омръзна ми да слушам този невероятен тезис и съответния антитезис, при това не веднъж, а  сравнително често. През последните 11 - 12 години това е една от темите, кото всяват паника в  големи части от населението, при това без особена причина. Може малко да съм позакъсняла с възмутителната си тирада, но ... Основно възмущението ми започва с  причината, която се изтъква  като повод за паника напоследък - ха! Календара на маите бил свършвал, а с него и целия ни свят!!!! ... ами някой да се е замислял,  че  по съвренменното летоброене сме  - 2010 г. /все още/.  Тук пропуснах недоизказаната част - 2010 години след раждането на Христос. Според други религиозни общества  годината не е съвсем тази, но .... това винаги  зависи, от това на кого се кланят.:) 
Та - 21.12.2012 е точно определен момент, делящ ни от  раждането на Христос. Има- няма точно 2010 години, 12 месеца и 21 дни.Това маите, дето им свършвал календара точно тогава, дали са го знаели ... няма да си блъскам главата. Само ще припомня, че времето не разделено на часове и дни - ние сме си сложили тези рамки за да ни е по удобно, за да следим циклите -  денонощието,сезоните, обиколките на Земята около Слънцето и т. н. ... И ги следим успешно! Толкова сме добри, че забравяме  неща- като кога са се появили хората, кога са направени  епохални открития, променили живота ни изцяло. Забравяме, но като се доближим до някоя  година, която  е съставена от няколко  повтарящи се цифри и хоп - започва  параноята. Тогава започваме да си спомняме всякакви небивалици, лоши поличби, криви сметки, велики пророци, страшни предсказания и това не е типично само за нашето време - това е типично за човечеството като цяло. Коло 1000 година се е очаквал поредният край на света, а само 2-3 века по-късно още един. /Тук следва да се изкаже великия въпрос: "На колко края може да бъдем жертва?", но ще го прескочим.Аз съм от скромните индивиди, привързани към идеята само за един край./ 
Като наближи 2000 година - познайте де -  още един край на света, ама понеже си имахме компютри паниката се разпространи повсеместно, та  и компютърен срив се очакваше по цялата планета. ... Та, не беше сигурно кое да се чака -  край за човечеството или  само за копютърните системи и информацията в тях. Не е като да нямаш компютри! Въобще   по темата има много какво да се каже - с голяма доза възмущение, но  няма да се отплесвам. За  да не остава света с грешно впечатление ще спомена, че искрено вярвам, че карай ще има - на всеки поотделно, на държавите, континентите, планетите и системите. Да, аз вярвам и в това. Причината е, че щом нещо се е появило на този свят, то все някога ще изчезне.  Може да спази физичните закони, които познаваме и да се трансформира без да се губи енергията, а може и да не го спази. Кой е казал, че ние знаем всичко?! Може да бъркаме .... и за края.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.