Translate

петък, 15 юли 2011 г.

Зъбките
Зъбките 
или как се  лекува кариес без зъболекарска намеса!
Попаднах на това  и не мога да не го споделя!
НО ...
човек никога не може да се довери на 100 % на една терория - дори когато има неопревержими доказателства! Съмнението е важно нещо!
Лично на мен ми се сториха интересни   материала на д-р Прайс и третата част за лекуване на кариеса. Материалите са от този блог  и статията е  хубава.

ВИДЕО:
В ТАЗИ статия, в която е описан още по-драстичен случай на излекуване на момиче, което е било на път да загуби всичките си зъби.
Сега и една препратка към еволюционната теория - отхвърляна от куп хора ...
По едина от телевизиите гледах филмче за слончетата. Аз обичам много слончетата. Авторите бяха направили изследване за промяна на гените им. Проследени бяха няколко поколения слонове и показателят, който беше ползван  бе - с или без бивни се раждат. Интересно е да се отбележи, че с избиването на слоновете  с бивни, заради прекрасната слонова кост, е започнало да се увеличава процентното отношение на родените без бивни слончета. Причината - който е жив да създаде поколение той си предава гените  в следващо поколение - нищо лошо!
Да се върнем от слончетата към зъбите на хората ... Ще споделя  някои свои наблюдения:
1. Съвременната медицина лекува редица болести, но ... това винаги има последствия - все някой трябва да плати сметката /нали?/. Обикновенно се счита, че болестие са нови, сега са се появили, но дали изобщо може да бъде така? В миналото са оцелявали само най-здравите. Те са имали възможността да предават гените си. Днес ако това се тиражира ще бъде лансирано, като свръх нехуманно или геноцид...
Още от бременността се започва с едни преливания, закрепвания,зашивания и  манипулации - дето са плод на съвременните вълшебици в бяло. Аз не съм краен противник на такива мерки, вероятно  самата аз ще съм една от първите дето ще се примолят с ред сополи и сълзи - в случай, че има нужда от такава интервенция в семейството ... После приказката продължава -опита детето да се гледа здеравосливно, но на фона на пържени картофки, чипс, шоколади, шарени сокчета, дъвки, бонбонки, мазни пици, вафлички, консерванти, оцветители и всякакви подобни  - клони към невъзнможото. Към това трябва да се добави и "страхотния" въздух и вода, които имаме ... знайните и незнайни замърсявания, на които сме подложени, всичко това гарнирано от регламентираните пестициди и нитрати в "екологичните" продукти ... въобщ - идилия! Да се притесняваме за едни зъби - ми то нищо работа - във века на пластмасата и космическите технологии няма от какво да се боим - нямаш зъб- ще ти сложат цяло чене -  Боли те глава? - Шъъъттт! Не си издавай слабото място, но ако все пак те боли - ще ти сложат нова! За едни зъби ли ще се притесняваме, а?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.